Zaznacz stronę

Dietetyk

dietetyk grodzisk mazowiecki

Mgr inż. Małgorzata Mękus

Specjalista ds. Żywienia

Poznaj Specjalistę
Pracownik Naukowy oraz Dietetyk Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie od 2006 roku
Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki

Zakres Usług

  • Konsultacja Pierwszorazowa 160 zł
  • Konsultacja Kolejna 120 zł
  • Dieta Indywidualna/Tydzień 350 zł
  • Dieta Indywidualna/ 2xTydzień 550 zł

Leczenie

  • Dietoprofilaktyka
  • Dietoterapia
  • Edukacja Żywieniowa
  • Ocena Sposobu Żywienia
  • Pomiary Antropometryczne
  • Układanie Jadłospisów Indywidualnie Dostosowanych do Potrzeb, Wymagań oraz Preferencji Smakowych Pacjenta
  • Nadwaga
  • Otyłość
  • Niedowaga
  • Zaburzenia Lipidowe
  • Hipercholesterolemia
  • Hipertriglicerydemia
  • Nadciśnienie Tętnicze
  • Dna Moczanowa
  • Niedokrwistość
  • Cukrzyca Typu 2
  • Choroby Przewodu Pokarmowego
  • Choroba Refluksowa
  • Zapalenie Żołądka i Dwunastnicy
  • Stłuszczenie Wątroby
  • Kamica Pęcherzyka Żółciowego
  • Zespół Jelita Drażliwego
  • Zaparcia
  • Biegunki
  • Depresja
  • Żywienie Dzieci i Młodzieży
  • Żywienie Seniorów
  • Żywienie Podczas Menopauzy
  • Żywienie Podczas Choroby
  • Badania Laboratoryjne
Godziny przyjęć:
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota
od 10:00
Informacje

Pani mgr Małgorzata Mękus jest absolwentką Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego.
Posiada specjalizację z dziedziny: Żywienie Człowieka i Dietetyka.

Ukończyła także Studia Podyplomowe w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie na kierunku Poradnictwo dietetyczne postępy w żywieniu człowieka oraz Bezpieczeństwo Żywności i Żywienia. Pani Mękus należy do Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Jest osobą dbającą o ustawiczne poszerzanie swojej wiedzy. Uczestniczy w licznych Konferencjach, Sympozjach oraz Zjazdach Naukowych.

Od 2006 roku jest Pracownikiem Naukowym oraz Dietetykiem Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie.

Doświadczenie zawodowe, wiedzę oraz umiejętność pracy z pacjentem, zdobyła między innymi w:

  • Pracowni Prewencji i Leczenia Otyłości – Zakład Dietetyki i Żywienia Szpitalnego z Kliniką Chorób Metabolicznych i Gastroenterologii Instytutu Żywności i Żywienia

  • Ogólnopolskim Centrum Dietetyki Instytutu Żywności i Żywienia

  • Poradni Chorób Metabolicznych i Leczenia Otyłości Mazowieckiego Szpitala Bródnowskiego w Warszawie

Doskonalenie Zawodowe:

  • Uczestnictwo w licznych konferencjach, sympozjach i zjazdach naukowych m.in.:
  • Rajd Nowoczesnej Dietetyki, 19.V.2016 r., Warszawa
  • Interdyscyplinarna Konferencja „Zaburzenia odżywiania się”, 24.IV.2016 r., Warszawa
  • I Warszawskie Dni Promocji Zdrowia „Zdrowie w Populacji”, 10.III.2016 r., Warszawa
  • Przyszłość poradnictwa dietetycznego w Polsce, 23.IV.2015 r., Warszawa
  • Kurs medyczny „Lipidologia 2014”, 25.X.2014 r., Warszawa
  • Diagnostyka Zaburzeń Jelitowych, 16.X.2014 r., Warszawa
  • VII Warszawskie Spotkania Diabetologiczne, 18.X.2014 r., Warszawa
  • Chirurgia Metaboliczna, 23-24.IV.2012 r., Warszawa
  • Konferencja szkoleniowa dla dietetyków „Dieta bezglutenowa 2011”, 3.XII.2011 r., Warszawa
  • Ogólnopolska Konferencja Szkoleniowa „Zasady prawidłowego żywienia dzieci w przedszkolach”, 2.XII.2011 r., IŻŻ, Warszawa
  • V Warszawskie Spotkania Diabetologiczne, 22.X.2011 r., Warszawa
  • II Konferencja „Zmniejszenie spożycia soli a produkty, potrawy i posiłki z obniżoną zawartością soli”, 14.X.2011 r., IŻŻ, Warszawa
  • IV Uniwersytecki Dzień Diabetologii, 9.IV.2011 r., Warszawa
  • IV Warszawskie Spotkania Diabetologiczne, 22-23.X.2010 r., Warszawa
  • Konferencja naukowa zorganizowana przez Polskie Towarzystwo Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej z okazji obchodów V Międzynarodowego Dnia Celiakii, 22.V.2010 r., Warszawa
  • Sympozjum naukowo-szkoleniowe „Podyplomowa Szkoła Interny”, 8.V.2010 r., Warszawa
  • Żywienie Ludzi Aktywnych. Korzyści Dobrej Diety, Korzyści Aktywnego Życia, 6.XII.2009 r., Warszawa
  • Postępy diabetologii, 20-21.XI.2009 r., Warszawa
  • II Zjazd Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością, 17-17.X.2009 r., Szczecin
  • Konferencja szkoleniowo-naukowa „Aktualności w Gastroenterologii”, 3.X.2009 r., Warszawa
  • Łódzki Weekend Gastroenterologiczny, 11-12.IX.2009 r., Łódź
  • Sympozjum naukowo-szkoleniowe Podyplomowa Szkoła Polskiego Towarzystwa Pediatrycznego „Nowoczesna Pediatria 2009”, 5.IX.2009 r., Warszawa
  • VI Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka, 06-07.V.2014 r., Warszawa
  • V Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka, 16-17.IV.2013 r., Warszawa
  • IV Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka, 18-19.IV.2012 r., Warszawa
  • III Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka, 15-16.IV.2011 r., Warszawa
  • II Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka, 21.IV.2010 r., Warszawa
  • I Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka, 22.IV.2009 r., Warszawa
  • V Sympozjum Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii Hepatologii i Żywienia Dzieci, 17-18.V.2008 r., Poznań
zwiń

Dietetyk – specjalista dla zdrowia i urody

Indywidualnie opracowany plan żywieniowy to odpowiedź na potrzeby osób, które w wyniku nieprawidłowej diety borykają się z problemami zdrowotnymi. Nasz dietetyk to specjalista z zakresu żywienia, który na podstawie przeprowadzonego wywiadu jest w stanie trafnie określić potrzeby pacjenta i opracować zbilansowane menu, uwzględniające wiek, stan zdrowia oraz dotychczasowe nawyki.

Do odwiedzenia naszej przychodni mieszczącej się w Grodzisku Mazowieckim zapraszamy osoby, które:

• cierpią na choroby, których leczenie wymaga przejścia na dietę eliminacyjną
• uprawiają sport zawodowo lub amatorsko i potrzebują dobrze skomponowanego jadłospisu, który zaspokoi zapotrzebowanie energetyczne organizmu, a jednocześnie pomoże osiągnąć oczekiwane wyniki
• cierpią z powodu nadwagi lub otyłości
• chcą odżywiać się świadomie, zdrowo i usystematyzować nabytą wiedzę

Dietetyk podczas wizyty przeprowadza rozległy wywiad lekarski, mający na celu przede wszystkim trafne zdiagnozowanie problemów oraz potrzeb danej osoby. Zlecenie dodatkowych badań, ustalenie zbilansowanego jadłospisu i poszerzenie wiedzy z zakresu zdrowego odżywiania to kolejne kroki na drodze do poprawy samopoczucia. Progress Clinic zakresem swojego działania obejmuje Grodzisk Mazowiecki oraz okolice.

Zapraszamy do kontaktu i umówienia wizyty u specjalisty z zakresu odżywiania.

Dobry dietetyk – Milanówek, Pruszków i okolice

Nasz dietetyk, mgr Małgorzata Mękus, przyjmuje w przychodni Progress Clinic w każdą sobotę od godziny 10:00. Jest ona specjalistką do spraw zdrowego żywienia z wieloletnim doświadczeniem. Dzięki posiadanej wiedzy skutecznie przygotuje i opracuje dietę dla każdej osoby – zarówno dla tej, która kocha sport, jak i tej, która pragnie zrzucić zbędne kilogramy. Rejestracji można dokonać telefonicznie lub za pośrednictwem adresu email podanego na naszej stronie internetowej.

W naszej placówce przyjmują także inni specjaliści, między innymi: chirurg plastyczny, neurochirurg czy stomatolog.