Ukończyłam Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Posiadam specjalizację z dziedziny: Żywienie Człowieka i Dietetyka.
Ukończyłam także Studia Podyplomowe w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie na kierunku Poradnictwo Dietetyczne, Postępy w Żywieniu Człowieka oraz Bezpieczeństwo Żywności i Żywienia.
Należę do Polskiego Towarzystwa Dietetyki.
Jestem osobą dbającą o ustawiczne poszerzanie swojej wiedzy. Uczestniczę w licznych Konferencjach, Sympozjach oraz Zjazdach Naukowych.
Doświadczenie zawodowe, wiedzę oraz umiejętność pracy z pacjentem, zdobyłam między innymi w:
Pracowni Prewencji i Leczenia Otyłości – Zakład Dietetyki i Żywienia Szpitalnego z Kliniką Chorób Metabolicznych i Gastroenterologii Instytutu Żywności i Żywienia
Ogólnopolskim Centrum Dietetyki Instytutu Żywności i Żywienia
Poradni Chorób Metabolicznych i Leczenia Otyłości Mazowieckiego Szpitala Bródnowskiego w Warszawie
Od 2006 do 2020 roku byłam Pracownikiem Naukowym oraz Dietetykiem Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie.
